BaZi Profiling


BaZi profiling je na osnovi BaZi astrologije razvil že prej omenjeni mojster kitajske metafizike Joey Yap. Ponuja nam najhitrejši in najpreprostejši način, da se vidimo z določene distance, kakor, da bi se opazovali skozi oči nekoga drugega in se na ta način vidimo bolj jasno. Preprosto povedano je način, da lahko spremenimo način gledanja na življenje in tudi da se lahko spremenimo od znotraj.
Ste se že kdaj srečali s težavo, da se vam je nekdo zdel zelo talentiran, vendar je bilo nemogoče delati z njim? Ali ste morda smatrali nekoga za genialnega, pa vendar se ni bil sposoben razumeti z nikomer? Žalostno je gledati, da ti ljudje ne bodo nikoli sposobni popolnoma izkoristili svojih potencialov in to le zato, ker se ne zavedajo svojih prednosti in slabosti. In takšni ljudje niso sposobni razumeti nit sebe, niti drugih. Morda pa ste ta oseba prav vi, le da se tega niti najmanj ne zavedate? Sedaj si lahko pomagate.

Nasvet Joey Yap-a je naslednji:

 

Bodite to kar ste, le potrudite se, da boste takšni na najboljši možni način. Spremenite svoje življenje in si s tem sami krojite svojo usodo.

Vsi vemo, da našo osebnost oblikujejo naša stališča. Če je naš odnos do življenja pozitiven ali negativen, pričakovan ali v nasprotju z našo voljo, smo dovzetni ali odbijajoči, odprti ali zaprti je popolnoma naša izbira. Torej imamo vse možnosti, da izberemo »zdrav« ali »nezdrav« način obnašanja. Ko se obnašamo na zdrav način, takrat uporabljamo pozitivne lastnosti svojega profila, v nasprotnem primeru pa negativne lastnosti. Zavedati se namreč moramo, da bo profil vsake osebe nihal med zdravim in nezdravim načinom obnašanja, katerega pa bo več v našem življenju, pa je odvisno od naše izbire.

Najpomembnejši namen BaZi Profilinga je torej razumevanje samega sebe. Šele takrat ko resnično razumemo sebe in smo sami sebi najboljši prijatelj, lahko razumemo tudi druge in izboljšamo odnose z njimi.
Za najhitrejši način spoznavanja samega sebe in svojih najdražjih, s katerimi preživite tako rekoč ves svoj prosti čas ter za spoznavanje svojih sodelavcev in/ali konkurence, s katerim v današnjem času preživite med delovnimi dnevi pravzaprav celo še več časa, si lahko kupite knjigo BaZi profiliranje, ter sami raziskujete svojo ali njihovo osebnost ali naročite BaZi profiling poročilo in dobili boste tri nivojski opis vaše/njihove osebnosti.
 

Nivo 1 – Vladar dneva – Kdo sem?

Vladar dneva pomeni prirojeno osebnost, naš najbolj osnovni karakter. Odgovori nam na vprašanje: »Kdo smo?« Poznamo deset osnovnih Vladarjev dneva – vsak ima svoje edinstvene osebne značilnosti.

 

Nivo 2 – Strukture – Kako pristopam svetu?

Struktura pojasni naše obnašanje in navade, oziroma kako uporabljamo svojo osebnost. Nadgrajuje vladarja dneva in nam pove naše težnje – smo voditelji, kreatorji, podporniki, misleci ali povezovalci. Vsak od desetih vladarjev dneva se izraža na drugačen način glede na eno izmed 5 struktur. Tu najdemo odgovore na vprašanje, zakaj delamo stvari na tak način kot jih in zakaj nekatere stvari maramo, drugih pa ne. Odgovor leži prav v teh petih BaZi strukturah.

 

Nivo 3 – Profil – Kaj počnem v življenju oziroma kakšna je moja vloga?

Profil nam pove naše edinstvene sposobnosti in veščine in način našega delovanja v svoji okolici. Naš profil govori o naši vlogi v svetu. Poznamo deset vlog oziroma BaZi profilov. Vsak izmed nas igra drugačno vlogo.
Razkrije tudi, kaj nas osrečuje, kaj nam pomeni uspeh ter naš čut za dosežke in za cilje v življenju -skratka naš edinstven stil delovanja. S čim manj napora lahko pridemo do uspeha in bogastva šele takrat, ko pridemo v »tek«, torej ko delujemo. In BaZi profiling nam pokaže, kako to dosežemo. Prav tako nam pokaže naše vzorce obnašanja v službi, v odnosih in na socialnem področju. Prvi korak do transformacije v življenju pa lahko dosežemo šele takrat, ko se pričnemo zavedati teh svojih vzorcev.

Ko se seznanimo sami s seboj, lahko jasno vidimo, kdo smo. Takrat se po navadi začnemo zavedati, da smo sami povzročitelji mnogih naših težav. Šele ko to spoznamo, se lahko začnemo spreminjati na bolje, s tem pa se izboljšajo tudi naši odnosi z drugimi.