About


Tisti, ki me poznate že od moje mladosti, se prav gotovo sprašujete, kaj novega bi lahko povedala o sebi, česar še niste vedeli. To, da sem mama, tako kot večina žensk na tem čudovitem planetu Zemlji verjamem, da večina že ve. Vsi pa prav gotovo ne veste, da imam odraslo hčer, ki mi je podarila dva čudovita vnuka, ki mi delata življenje pestro ter vanj vnašata nepopisno veselje.

Večina od vas me bolj pozna le iz šolskih in študijskih dni ter nato iz poslovnega področja, kjer sem pokrivala področje bančništva, borznega posredništva, računovodstva in financ. S slednjim se ukvarjam še danes. Tisto, kar pa večina izmed vas ne ve o meni je, da sem se pred nekaj leti po naključju (če ta sploh obstajajo), znašla na spoznavanju starodavnih kitajskih veščin Qi Gonga, Dao Jin-a, Wudang Tai Ji-ja pri mojstru teh veščin Dušanu Donku.

Sedaj iz dneva v dan vedno bolj ugotavljam, da se je vredno posvetiti tem veščinam. Še več, spoznala sem, da Kitajska ni znana le po veščinah, ki skrbijo za telo in duha, temveč nam ponuja tudi izjemna znanja na področju kitajske metafizike, ki pravzaprav predstavlja isti princip, le na širšem – makro nivoju. Tako sem pričela spoznavati teorijo petih elementov in njihove yin in yang polarnosti, s tem pa BaZi astrologijo, klasični Feng Shui, Mian Xiang (Branje z obraza) in Yi jing (Knjiga sprememb). Spoznala sem namreč, da so med seboj tesno povezani, zato me je vleklo vedno dlje in nikakor se ne morem in tudi ne nameravam ustaviti, saj spoznavam vedno večjo uporabno vrednost omenjenih znanj. Doslej sem opravila že vsa izobraževanja, ki jih je bodisi kot samostojen učitelj ali kot instruktor akademije kitajske metafizike (Mastery Academy of Chinese Methaphysics) na teh področjih doslej izvajal Dušan Donko in me vse bolj in bolj navduševal, tako da sem bila vedno bolj »lačna« teh znanj. Zavedala sem se namreč, da je v ozadju še neizčrpen vir tega izjemnega starodavnega znanja, ki so ga tisočletja potrpežljivo razvijali Kitajci.

Prav iz slednjega razloga sem se podala naprej in Bazi astrologijo nadgradila z naslednjimi tremi stopnjami na sami akademiji v Kuala Lumpurju in jo zapečatila tudi z diplomo. Tam sem svoje znanje dopolnila tudi iz BaZi Profilinga in Mian Xianga. In priznati moram, da me je mojster kitajske metafizike Joey Yap (ustanovitelj akademije) resnično navdušil. Kljub svoji mladosti je izdal že preko 60 knjig iz področja metafizike, snov pa podaja na tako lahkoten način, kakor da bi informacije prejemal po nevidnem kanalu neizčrpnega znanja, ki kroži v vesolju.

Sedaj se najbrž sprašujete, kaj imata skupnega moje poslovno področje in kitajska metafizika in da verjetno z menoj ni vse v najlepšem redu, če sem lahko tako oprijemljivemu področju dodala nekaj tako nezaslišano imaginarnega, navideznega. Na prvi pogled res nimata nič skupnega, pa vendar sta obe področji uvrščeni v element ognja, ki najbolje predstavlja osebo, ki je rojena na tak dan kot jaz. In tisti, ki se sprašujete, kako imam po nenehnem izobraževanju in izpopolnjevanju na svojem poslovnem področju še vedno željo po izobraževanju, naj vam zaupam, da v moji astrološki karti izobraževanje predstavlja les, ki je potreben da ogenj ne ugasne. Tu tiči razlog, zakaj moji vedoželjnosti ni videti konca.

In verjemite, bolj ko spoznavate področje kitajske metafizike, bolj logične se vam zdijo, dokler ne ugotovite, da tukaj ni prav nič navideznega. Verjamem, da vam počasi postaja jasno, zakaj je kitajska metafizika področje, ki te posrka vase, ko začneš spoznavati njeno moč informacij, na osnovi katerih lahko nato sprejemaš informirane odločitve in si izboljšaš življenje.

Tonka Božinović