Smejalne gube ali smeh je pol zdravja

Večina Slovencev pozna izrek “Smeh je pol zdravja”, čeprav  malokdo razmišlja o globljem pomenu tega izreka, ali pa se mu niti ne  sanja, zakaj bi temu  res bilo tako. No na Kitajskem so se tem zadevam že pred tisočletji posvečali s vso resnostjo, saj so se zavedali, da razpoloženje in naša čustva še kako vplivajo na stanje naših neumornih delavcev v našem telesu, torej na naše notranje organe. Negativna čustva kot so jeza, žalost, razočaranje negativno vplivajo nanje, naš optimizem in zmerno veselje pa jim dajejo moč, da se spopadajo s svojimi nalogami tudi tedaj, ko se občasno prekršimo pri svojih razvadah prehranjevanja, spanja, prenaprezanja,…

Glede na kitajsko  veščino branja z obraza  lahko ugotovimo, da so smejalne gube, znane pod imenom Fa Ling,  po 45 letu zelo zaželjene in so znak za dolgoživost, še posebno, če se raztezajo od nosu pa vse do konca brade in so poglobljene in široke, torej niso oprijete kotičkov ustnic.  Ženska na sliki, ki jo boste nekateri prepoznali  kot mojo ljubljeno mamo, ima prav takšne.

 

To pa nikakor še ni vse. Ali lahko opazite, da so tudi v stanju, ko se ne smeji, kotički njenih ustnic usmerjeni navzgor. Tudi to je znak, da je  kljub svojemu težkemu življenju samohranilke dveh mladoletnih otrok in ene komaj polnoletne hčerke, ohranila optimizem. To  ji je omogočilo, da je do danes  dočakala že svojih 87 let in upamo, da bo z nami še mnogo let.  Najbolj pomembni faktorji, ki nakazujejo na dolgo življenje so namreč še barva življenske energije (Qi), ki jo kaže koža obraza, kvaliteta glasu, kvaliteta oči oziroma takoimenovani očesni duh. Glas jo le redko izda ob slabem počutju, le redko pa tudi izgubi sijaj v očeh. Ta je še posebej izrazit, ko ga privabita na površje pravnuka, še posebno najmlajši navihanček, vnuki,  ne nazadnje pa tudi otroci.

Naj dodam še eno podrobnost,  ki jo razkriva njen obraz. Upam, da mi tega ne bo zamerila.  V končni fazi za tiste, ki naju poznate, ne bo nič novega. Čeprav  z leti  že nekoliko zbledelo in  znižano znamenje, ga   lahko kljub temu še vedno  opazimo sredi lica. To znamenje po veščini branja z obraza pomeni  “ukradenega zakonca”  in to s strani poznane osebe.  Najverjetneje mi  tega ni potrebno posebej potrditi.

Njena brada in Palača podpornih ljudi nam razkrivata tudi, da bo vse življenje imela podporo družinskih članov in prijateljev.

Poduk te zgodbe je naslednji.  Jemljite življenje s svetle strani in vedno najdite razlog, da se vam ustnice razvlečejo v nasmeh, da vam oči zažarijo že iz razloga, da se zjutraj prebudite v čudovit nov dan  in zagotovili si boste dolgo in srečno življenje.


2 Comments

  1. Nolan

    Very good blog will verify back for more in the future.

  2. I will refer it to my friend , he was looking for this information and he will surely acknowedge your work in his next article.

Leave a Reply